ازدواج و زناشویی

آیا لازم است شخصیت زن و شوهر یکی باشد؟

با مجله اینترنتی زنان 20 در یک مطلب تازه از ازدواج و زناشویی همراه باشید :

رابطه و ازدواج تقریبا آزمون و خطاست. چه کسی می‌تواند ادعا کند که همسر کاملی برای شماست؟ سازگاری و جور بودن در برخی زمینه‌ها معادل سازگاری و انطباق در زندگی واقعی نیست. اگر با کسی آشنا شده‌اید که شخصیت مشابهی با شما دارد دلیل نمی‌شود رابطه‌تان رابطه‌ای شاد و رضایتبخش باشد.

همانطور که همه‌ی ما می‌دانیم، عشق چیز پیچیده‌ای است. این در ذات ماست که به دنبال کسی باشیم که مشابه ما باشد، اما این دلیل نمی‌شود که کسی با ویژگی‌های شخصیتی مشابه ما، همان کسی باشد که رابطه‌ای شاد و سالم را با او تجربه کنیم. مطالعات پیشین چنین نشان داده بودند که تشابه شخصیتی، کلید یک رابطه‌ی شاد است، اما پژوهش‌های جدید، چیز دیگری می‌گویند.

مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۹ که در نشریه‌ی Research in Personality منتشر شده نتیجه گرفته است که تشابه شخصیتی، کلید سازگاری همسران نیست. در این مطالعه، محققان ۲۵۷۸ زوج را تحت نظر گرفتند تا تاثیر شخصیت آن‌ها بر کیفیت رابطه‌شان را مشخص نمایند. ضمنا در این پژوهش، تشابهات میان شخصیت‌های همسران و تاثیر این تشابه بر کیفیت رابطه‌شان مورد بررسی قرار گرفت. اینطور که معلوم شد، فاکتور تشابه، تاثیر بسیار اندکی بر کیفیت کلی رابطه‌ی زوجین داشته است.

آیا لازم است شخصیت زن و شوهر یکی باشد؟

چه چیز‌هایی پیش بینی کننده‌ی شادی در رابطه‌اند؟

ویژگی‌های قابل توجهی که در یک رابطه‌ی شاد نقش دارند شامل احترام، اطلاعات فرهنگی، صبر و درک می‌شوند. درست است که آشنا شدن با کسی که تا حدودی شبیه شما باشد فوایدی دارد، اما لزوما تضمین کننده‌ی یک رابطه‌ی شاد نیست. بودن با کسی که مشابه ماست، احتمال ثبات را در رابطه افزایش می‌دهد، زیرا می‌توانیم گفتگو‌هایی موثر و نتیجه بخش با هم داشته باشیم و کمتر دچار اختلاف نظر شویم و کارمان به جنگ و دعوا نکشد.

البته بر اساس یافته‌های جدید شما با وجود تفاوت‌های شخصیتی هم می‌توانید به ثبات در رابطه برسید و گفتگو‌های موثر با هم داشته باشید، به این شرط که باوجدان و انعطاف پذیر باشید؛ بنابراین شادی در رابطه به این برمی‌گردد که چه ویژگی شخصیتی در خودتان و همسرتان را بیشتر از همه می‌پسندید و برای‌تان ارزشمند است، چگونه با هم ارتباط برقرار می‌کنید و چقدر می‌توانید مثل یک تیم با هم برای زندگی‌تان تلاش کنید، تشابه شخصیتی لزوما قرار نیست شما را به جایی برساند.

رابطه با کسی که شخصیتی مشابه خودتان دارد، مزایا و معایبی دارد. بودن با کسی که خیلی شبیه شماست قطعا گاهی می‌تواند به درک بهتر منجر شود، مخصوصا در شروع یک رابطه‌ی جدید. اما تشابهات شخصیتی برای شادی یک رابطه در بلند مدت ضروری نیست.

مزایای ازدواج با کسی که شخصیت یکسانی با شما دارد

دنیا را مانند هم می‌بینید

ازدواج با کسی که شخصیت مشابهی با شما دارد شاید از خیلی جهات خوب باشد، اما واضح‌ترین امتیاز چنین ازدواجی این است که دنیا و پیرامون‌تان را مثل هم می‌بینید. نگرش شما به دنیا یکجور است و مسائل دنیا را مثل هم قضاوت می‌کنید و راه حل‌های‌تان شبیه هم است.‌

شخصیت,شخصیت زن,زن و شوهر,آیا لازم است شخصیت زن و شوهر یکی باشد؟

می‌دانید چطور با هم ارتباط برقرار کنید

اگر بخواهید همسرتان را در مورد چیزی متقاعد کنید خوب می‌دانید از چه شیوه‌ای استفاده کنید و کلام‌تان چگونه باشد. در صورت بروز اختلاف، راحت‌تر می‌توانید بحث را کنترل کنید و پیش ببرید. این امتیاز بسیار بزرگی است که بدانید چگونه در مورد مسائل بزرگ و مهم زندگی‌تان با هم ارتباط برقرار کنید.

معایب ازدواج با کسی که شخصیت یکسانی با شما دارد

ایده‌ی تازه‌ای ندارید

بزرگ‌ترین عیب ازدواج با کسی که شخصیت یکسانی با شما دارد باز هم این است که دنیا را یکجور می‌بینید و همانطور که گفتیم دیدتان به مسائل پیرامون و پیدا کردن راه حل‌ها یکسان است، اما مشکل اینجاست که اگر هر دوی شما اشتباه کنید و تصمیم اشتباه بگیرید چطور؟ از آنجایی که شما و همسرتان مسائل را از یک زاویه می‌بینید، بررسی و قضاوت‌تان هم یکسان است (چون شخصیت مشابهی دارید) و این ممکن است باعث شود تلاش‌های اشتباه‌تان پیرامون یک مسئله، گرفتار یک سیکل معیوب شود و هیچکدام‌تان سراغ ایده‌ی جدیدی نروید.

کسی نیست که تصمیم‌ها و انتخاب‌های اشتباه شما را به چالش بکشد

هرچند خیلی خوب است که نظرات مشابهی با همسرتان داشته باشید، اما آن سوی ماجرا این است که نقص‌ها و ایرادهای‌تان نیز شبیه هم است. نتیجه‌ی چنین حالتی این است که اشتباهات تان دو برابر می‌شود، زیرا هیچکس نیست که بگوید یا نظر بدهد که انتخاب یا تصمیم‌تان نادرست است. همه‌ی ما در زندگی به کسی در کنار خود نیاز داریم که وقتی عصبی هستیم آرام‌مان کند، وقتی اشتباهی می‌کنیم تذکر بدهد و علامت‌ها و زنگ خطر‌ها را به ما یادآوری کند.

هدف‌های یکسان می‌تواند شما را رقیب هم کند

همسرانی که شخصیتی شبیه هم دارند، معمولا هدف‌های‌شان در زندگی شخصی و حرفه‌ای نیز یکسان است، اما این تشابه می‌تواند آن‌ها را به رقیب هم نیز تبدیل بکند. ممکن است شروع کنید به مقایسه کردن خودتان با هم، اینکه چه کسی در این هدف مشترک اول برنده می‌شود یا بهتر به نتیجه می‌رسد و همه‌ی این‌ها می‌توانند حس حسادت و یا حتی خشم نیز ایجاد کنند.

آیا واقعا متضاد‌ها همدیگر را جذب می‌کنند؟

وقتی از یک رابطه صحبت می‌کنیم، نمی‌توانیم فقط از تفاوت‌ها و تشابهات به تنهایی حرف بزنیم، بلکه باید ببینیم این تفاوت‌ها چگونه می‌توانند همدیگر را تکمیل کنند.

یکی از امتیازات تفاوت‌های شخصیتی میان همسران این است که می‌توانند در برخی از زمینه‌ها همدیگر را تکمیل کنند. ما اغلب می‌شنویم که متضاد‌ها همدیگر را جذب می‌کنند و گاهی این موضوع صحت دارد. دو نفر با شخصیت‌های متفاوت ممکن است از یک سری از فعالیت‌های سرگرم کننده لذت ببرند، اما در حل مسائل مالی و یا سایر جنبه‌های یک زندگی مشترک، اختلاف نظر داشته باشند.

شخصیت زن,شخصیت شوهر,آیا لازم است شخصیت زن و شوهر یکی باشد؟

رابطه با کسی که شبیه شما نیست، با توجه به اینکه کمک‌تان می‌کند همدیگر را تکمیل کنید (ضعف‌های‌تان را کم‌رنگ‌تر کنید) بیشتر به نفع شماست. همسر شما می‌تواند کمک‌تان کند در زمینه‌هایی که به تنهایی قادر به انجامش نیستید رشد کنید یا جنبه‌هایی از خودتان را که تا به حال به آن‌ها توجه نکرده بودید کشف نمایید. مطالعه‌ای نشان داده ما تمایل داریم به دنبال کسانی باشیم که با ما متفاوت‌اند، زیرا آن‌ها می‌توانند فرصت رشد و کامل شدن را به ما بدهند. این رمانتیک نیست؟!

پس به جای اینکه به حساب و کتاب میزان شباهت‌های‌تان با کسی که با او آشنا شده‌اید بپردازید، ببینید چه خصوصیات و ارزش‌هایی در همسر آینده‌تان برای شما اهمیت دارد. یا اگر با کسی آشنا شدید که تفاوت‌هایی با او دارید، به جای اینکه زود تصمیم بگیرید و از او رو برگردانید کمی صبر کنید و دوباره با دید دیگری بررسی کنید. شاید در کنار کسی که چندان شبیه هم نیستید زندگی شادی و پویاتری در انتظارتان باشد.

منابع: talkspace، truity

امیدواریم از این مطلب بهره کافی را برده باشید ، بزودی با شما همراه خواهیم بود در یک مطلب تازه تر از دنیای ازدواج و زناشویی

مجله اینترنتی زنان 20 آرزوی بهترینها را برای شما دارد.

امتیاز شما به این مطلب
تبلیغات
دکمه بازگشت به بالا